Mutfak: Türk MutfağıKatagori: Mezeler SalatalarYapım Süresi: 30dkServis: 4Zorluk: Kolay Malzemeleri : - 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
- 1 fincan ayçiçek yağı
- Pulbiber nane
- Az tuz
|
Hazırlanışı : Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi,süzme yoğurt,nane,yağ,kimyon ve tuzla beraber arıştıralım. Arzu ederseniz sivri biberi ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım. |
| |
Mutfak: Türk Mutfağı
YanıtlaSilKatagori: Mezeler Salatalar
Yapım Süresi: 30dk
Servis: 4
Zorluk: Zor
Malzemeleri :
250 gr açık tahin
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarmısak
2 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz karabiber
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı :
Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir.
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.
Yazın yapılması pek tavsiye edilmez. Çünkü kuvvetli bir mezedir. Sıcakta aşırı hararet yapar. Antalya'ya hasdır.